Despre mine

Salut! Cel din fotografie sunt eu, iar ce nu se vede in fotografie va voi spune aici. Sunt un tip cu un simt al umorului bine dezvoltat, mereu atent la micile detalii, familist convins, indragostit iremediabil de cele doua fete din viata mea si cu un “ceva” in suflet care m-a adus exact unde sunt azi.

Intrigat de aparatele foto inca din adolescenta – chiar! cine nu a fost?! – am incercat cateva de-a lungul anilor, cu rezultate mai mult sau mai putin notabile. A urmat apoi o vreme in care aceasta pasiune a ramas inchisa intr-un sertar, pana intr-o zi aniversara cand sotia mi-a facut cadou o camera foto. Am inceput, evident, sa fotografiez cam tot ce imi atragea atentia, simtind cum vechea mea pasiune se reactiveaza. Apoi am inteles ca pentru a ma perfectiona, ar trebui sa ma dedic unui singur gen fotografic la un moment dat. Asa am ajuns ca pentru o buna perioada, dupa mai multe workshopuri si cursuri de specialitate, sa fac aproape exclusiv food photography – un gen pe care il practic si azi, atat pentru clienti, cat si pentru blogul cu briose al sotiei sau pentru blogul meu de fotografie culinara. La un moment dat am publicat si cateva articole si am castigat ceva premii pe tema asta (aici, aici, aici…)

Mai tarziu a venit pe lume fetita noastra, iar eu am inceput sa fotografiez fiecare etapa din viata ei, schimband astfel directia in care mergea fotografia pentru mine. Si, in evolutia fireasca a lucrurilor, am descoperit ca imi place cel putin la fel de mult genul de fotografie pe care tocmai il descoperisem. De atunci am inceput sa particip la cursuri si workshopuri specifice acestui domeniu si inca mai particip, pentru ca imi place sa invat lucruri noi.

Va povesteam despre un anume “ceva” din sufletul meu care m-a adus aici. Ar putea fi faptul ca ma molipsesc usor de rasetele celor mici pe care ii fotografiez, ca imi place cand vad chipuri zambitoare peste tot, ca imi place cand vad reactiile oamenilor fotografiati in ipostaze haioase, ca imi plac fotografiile care spun exact ce este in sufletul unui om, ar mai putea fi iubirea pentru frumos si sentimentul de implinire pe care mi-l aduce fotografia… sau, daca ma gandesc mai bine, ar putea fi toate la un loc.

Adrian Banu - fotograf profesionist in Bucuresti

Sunt fotograf de botez, familie si maternitate. Fotografiile mele va pot vorbi mai mult despre mine, iar despre voi si despre fotografiile pe care doriti sa vi le fac as fi bucuros sa aflu eu – imi puteti scrie direct pe pagina mea de facebook, sau puteti folosi datele din pagina de contact.

 

***

P.S. In timpul liber imi place sa pictez si o fac cu aceeasi placere si atentie pe care o acord fotografiei. Am creat si o pagina de facebook dedicata, unde veti gasi colectia mea de pictura abstracta – tablouri canvas pe sasiu de lemn, pictate cu vopsea acrilica artist grade. Este o colectie pe care o innoiesc periodic si pe care va invit sa o urmariti. Dati-mi de veste daca ati gasit o pictura care v-ar placea pentru casa sau biroul vostru.