Intrebari frecvente

Intrebari Frecvente

Ai planificat botezul copilului tau sau doresti sa rezervi o sesiune foto, dar mai intai ai cateva intrebari. Este in regula, si eu as avea 😀 .

Si pentru ca sunt unele intrebari care mi-au fost adresate de mai multi clienti de-a lungul timpului, le-am adaugat in lista de mai jos, alaturi de raspunsurile aferente, ca sa-ti fie mai usor:

Vreau un pachet foto pentru botez. Care este pretul? Dar pentru o sesiune foto?

Preturile si detaliile pachetelor foto pe care le ofer le gasesti la sectiunea Preturi de pe site-ul meu. Pentru a face o rezervare sau pentru detalii suplimentare ma poti contacta folosind datele din pagina de contact (retine totusi ca, din lipsa de timp, nu pot raspunde la mesaje sms sau whatsapp).

Cu cat timp inainte ar trebui sa te contactez pentru o programare?

Programarile se fac cu aproximativ 1 luna in avans, atat pentru botezuri, cat si pentru sesiunile foto.

Sesiunile foto de maternitate au loc, ca regula, in saptamanile 28-36 de sarcina – nu uita sa tii cont de asta atunci cand vei dori sa faci o programare.

Ce tinute ar trebui sa pregatim pentru sesiunea foto?

In general, recomand tinute lejere, in care sa va simtiti cat mai confortabil. Vom discuta insa, in prealabil, mai multe detalii in functie de tipul de sesiune foto si de locatia aleasa.

In plus, pentru sesiunile foto de maternitate, recomand ca manichiura, coafura si machiajul sa fie proaspete si potrivite cu tinuta sau tinutele pe care le-ati ales.

Cate persoane pot participa la o sesiune foto?

Pentru sesiunile foto de familie, limita maxima este de 6 persoane.

La sesiunile foto de maternitate, in functie de pachetul ales, poate participa fie doar viitoarea mamica, fie viitoarea mamica insotita de familia ei (sotul / partenerul si ceilalti copii, daca este cazul).

Cate fotografii primesc?

In cazul botezurilor, numarul de fotografii livrate difera in functie de pachetul ales, fara a garanta un numar exact. Spre exemplu, pentru un botez full (sesiune foto acasa + fotografii in biserica + fotografii la party), cel mai mic numar de fotografii livrate a fost de aproximativ 500. De obicei livrez peste acest numar in pachetul full, incercand totusi sa pastrez o limita maxima, pentru a nu te plictisi. Sunt de parere ca toate momentele importante ale zilei trebuie surprinse in fotografii (atat momentele stiute, cat si cele care pot trece neobservate), insa nu cred in utilitatea unei fotografii pentru fiecare minut al zilei botezului. Astfel, fotografiile tale vor fi mai speciale si mai valoroase!

Pentru sesiunile foto de familie sau maternitate, in functie de pachetul ales, poti afla numarul exact de fotografii livrate consultand sectiunea Preturi.

Toate fotografiile pe care le vom primi sunt editate? Le putem primi si pe cele ne-editate?

Fiecare set de fotografii pe care il fac trece printr-un proces riguros de selectie. Tot ce ramane dupa aceasta selectie sunt fotografiile care va reprezinta pe voi, dar si viziunea mea artistica, totodata.

Iar in spiritul acestei viziuni artistice, toate fotografiile pe care le veti primi vor fi editate. Fotografiile realizate in stil documentar (cele de la slujba de botez sau cele de la party / restaurant, de exemplu, precum si cele din cadrul sesiunilor foto de familie) vor fi editate la nivel de contrast, luminozitate, culori etc. Fotografiile din cadrulul sesiunilor foto de maternitate sau cele realizate in timpul sesiunilor foto din ziua botezului vor fi editate in detaliu, pentru rezultate optime.

Asadar, nu livrez fotografii ne-editate sau in format brut.

In cat timp primesc fotografiile?

Pentru fotografiile de botez, termenul de livrare este de 8 saptamani, iar pentru o sesiune foto termenul este de 4 saptamani.

Pot face ce vreau cu fotografiile primite?

Fotografiile primite sunt pentru uzul personal al beneficiarului. Beneficiarul sau orice terta persoana nu poate folosi fotografiile in scop comercial (sau de marketing, promovare etc) fara a primi in prealabil acordul scris al fotografului.

De asemenea, conform legii nr. 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe, drepturile de autor asupra fotografiilor apartin si raman ale fotografului (autorul fotografiilor).